Monday, July 12, 2010

aku yg mngharap

kesekian kali aku mmbisu.........bkn bererti bisu untuk selamanya... tapi masih lagi bisu dalam mncari kehidupan yg sbnar...kecewa dlm hidup kekadang mmbuatkn aku rasa diam lbih baik dari brcakap, hanya ALLAH yg mngetahui segalanya, berusaha n terus berusaha selagi hayat d kandung badan

Tuesday, December 1, 2009

geram

geram...................
salah pilih da.....

Wednesday, October 21, 2009

x tau nk tulis ape, busy sgt2......
ada masa free bru nk stat tulis lagi...
see you...

Tuesday, March 3, 2009

tak tau nak wak tajuk feature ape ni...

stress la mcm ni... dah lama duk pikiaq tp x mai2 jgk idea nak wat feature ape ni. cari tajuk pun susah n nak wat dia lg la. nak hentam g2 kan tkut markah rendah plak. tologlah aku..... mntak2 la mlm ni mimpi sal tjuk feature.

Wednesday, February 11, 2009

HATI SEORANG WANITA

1. Sensitif : Bukan bermaksud suka merajuk, tapi hanya ingin bermanja dan mendapatkan perhatian.

2. Cerewet : Bukan bermaksud FUSSY tak tentu hala, kadang ingin LELAKI mengikut kata-katanya sekali sekala.

3. Halus : Ibarat sehelai sutera, cantik, mulus, lembut dan mudah tercarik dan koyak. Walaupun seorang wanita memaafkan seseorang yang lain atas sebab Kesalahan, biasanya WANITA akan ingat kesalahan tersebut untuk disimpan jadi pengajaran. Bukan DENDAM.

4. Ikhlas : Ikhlas seorang wanita tak perlu diragui.

5. Korban : WANITA sanggup berkorban apa saja untuk seseorang yang amat disayangi, termasuk ibu bapa, anak-anak dan suami. WANITA amat tabah.

6. Prihatin : Sentiasa memerhatikan keadaan sekeliling dalam diam.

7. Manja : Walaupun dia adalah seorang WANITA yang pandai berdikari, naluri seorang WANITA masih lagi tetap seorang WANITA. Suka bermanja bukan hanya kepada insan yang bernama LELAKI , namun juga sesama kaum.

8. Ego : WANITA yang terlalu sayangkan kekasihnya sanggup menolak ketepi EGOnya apabila bersemuka dengan yang dicintai.

9. Cinta : CINTA pertama bagi wanita adalah yang paling dalam dan tulus.

10. Seks : SEKs bukanlah segala-galanya buat WANITA kerana WANITA diciptakan dengan 9 nafsu dan satu akal. NAFSU yang banyak dan tidak tertumpu kepada satu saja. LELAKI pula dijadikan dengan 9 akal dan satu nafsu. Fungsi lelaki adalah membimbing WANITA dan bukan menghanyutkann ya.

** "Peranan LELAKI dalam kehidupan WANITA adalah sebagai pelindung dan bukan sebagai pemusnah. WANITA diciptakan oleh ALLAH swt dari tulang rusuk kiri dan untuk dipeluk dan dimanja, bukan untuk dikasari.

Maka lelaki haruslah memahami HATI dan PERASAAN WANITA"

Sunday, February 8, 2009

KISAH AKU DAN KARTUN

Sejak aku kecil sampai sekarang minat aku pada kartun tidak pernah padam... kartun ibarat kekasih because aku akan rasa rindu bila lama tak jumpa.. aku akan mencarinya bila aku ada masalah. kartun boleh buatkan hidup aku happy.

Tp kekadang, kartun byk unsur keganasan sehingga ada berpendapat ia x berapa sesuai tuk kanak-kanak. Tp bagi aku, biar byk mana keganasan pun aku tetap happy bila dengan kartun. Kartun buat hidup aku sentiasa ceria.


video

Friday, February 6, 2009

Antara Cinta & Kawan

pilihlah yang mana satu

Satu hari Cinta & Kawan berjalan dalam kampung...
Tiba-tiba Cinta terjatuh dalam telaga...
KENAPA??
Kerana Cinta itu Buta... Lalu Kawan pun ikut terjun dalam telaga...
KENAPA??
Kerana Kawan akan buat apa saja demi Cinta...
Didalam telaga Cinta hilang...
KENAPA??
Kerana Cinta itu halus, mudah hilang kalau tak dijaga,
Sukar dicari, apatah lagi dalam telaga yang gelap...
Sedangkan Kawan masih lagi tercari-cari dimana Cinta dan terus menunggu...
KENAPA??
Kerana Kawan itu sejati dan akan kekal sebagai Kawan yang setia..
So, hargailah Kawan selagi kita terasa dia bererti...
Walau kita punya Couple, teman still paling setia...
Walau kita punya harta banyak, teman still paling berharga...